Almassora es crema... literalment

El foc arrasa Les Goles... per enèsima vegada

Com si fóra un paisatge de sabana, la desembocadura del riu Millars es cala foc periòdicament. Potser, no siga la Providència d'un ésser suprem el qui "cala" foc i és algú, intencionadament o sense voler. És possible que visca alguna tribu nòmada d'aquelles que viuen de l'agricultura de subsistència i necessiten cremar part de les seues terres que deixaran en guaret un temps mentre es fertilitzen amb les cendres.
En veritat, no sabem ben bé perquè però el que és cert és que en aquell "Paisatge Protegit" hi viu massa gent, hi ha massa terreny "urbanitzat" en una zona pública propietat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (és a dir, l'Estat).
Igual la única solució per a que es regenere i es protegisca vertaderament aquell delta siga que vinga una enorme riuada i s'ho emporte tot "a pastar fang"...
Tant de bo tinguerem uns governants tan "altruïstament" preocupats pel seu poble i pel seu entorn que dedicaren gran part dels seus esforços a posar en valor una de les úniques joies que ens queden. Seria fantàstic! 
En fi. Tindran altres preferències els nostres "gestors públics"... igual que els MCL que no diuen ni paraula sobre aquest assumpte.






Comentaris

  1. El abandono clamoroso de les Goles me da mucha tristeza. No tengo palabras para expresar la profunda pena que siento. Es como si aquél lugar fuése una verruga, en lugar de una "joya" (como dicen nuestros concejales).
    Pero lo que más rabia me da es que parecen ciegos, que no lo quieren ver.
    Anónimo

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Podeu fer tota mena de comentaris sempre que siguen respectuosos i empreu un llenguatge no despectiu i sense cap insult. Aquells comentaris que no cumplisquen amb això, seran esborrats.

Entrades populars d'aquest blog

CRÍTICA DE LIBROS: "La Orgía perpetua (Flaubert y Madame Bovary)", de M. Vargas Llosa

CRÍTICA DE LIBROS: “Volver a dónde” de Antonio Muñoz Molina - 343 págs.

LES VARIETATS LOCALS. Importància del manteniment de la diversitat en les espècies conreades i seguretat alimentària