5è aniversari d'AlmassoraTeVeu

Canvis i nous reptes d'AlmassoraTeVeu: un pas endavant

Enguany, 2013, aquest bloc ha complit 5 anys de vida. Amb alt-i-baixos, èpoques de major productivitat i etapes menys fructíferes, amb més o menys col·laboradors AlmassoraTeVeu ha aconseguit més de 25.000 visites en tot aquest temps, la qual cosa per a ser un espai d'àmbit local no està gens malament.
Amb el temps, com tot a la vida, es necessiten canvis. Des del primer moment, la intenció ha estat aconseguir un espai de reflexió i d'opinió crítica sobre la realitat del nostre poble, de manera que oferirem una visió d'Almassora diferent a la convencional. L'objectiu era debatre sobre assumptes que no tenen cabuda en els mitjans convencionals i informar sobre qüestions poc conegudes de l'àmbit local i també comarcal. I ho hem aconseguit.
No obstant, en aquesta efemèride necessitem donar un pas endavant que done més protagonisme a la gent d'Almassora. La nostra opinió i la nostra visió de la vida és molt concreta, molt crítica i, de vegades, podem caure en la temptació de donar una imatge massa negativa i molt pessimista de la realitat. És veritat, que darrerament ens hem centrat en la crítica política i, precisament, això ens allunya de l'autèntica realitat.
Per això, volem donar un gir, sense deixar d'oferir una visió alternativa però volem alçar una veu optimista, en positiu perquè aquest poble té moltes persones que poden dir moltes coses, de temàtica pluridisciplinar: literatura, fotografia, investigació, ciència, esport, educació, coeducació i gènere, racisme i inclusió social, moviments migratoris (immigrants i emigrants), pobresa i riquesa, lluita de classes, lobis de pressió, salut, cine, moviments socials, pau, justícia, desenvolupament, política, mitjans de comunicació, història, geografia, etc.
De moment, a partir de setembre, una sèrie de persones (homes i dones) col·laboradores engegarem aquesta nova etapa, amb una varietat temàtica que anirà ampliant-se a poc a poc a mesura que altres col·laboradors s'incorporen a l'equip redactor.
Per tant, us demanem disculpes per anticipat ja que anirem incorporant canvis i modificacions sobre les quals podeu opinar i deixar constància.
En tot cas, som conscients que no canviarem el món, almenys no tot el món. Això sí, aspirem a donar una opinió diferent, altruista, compromesa sobre el nostre món, sobre la nostra realitat més propera. Potser, no tenim poder i la nostra ideologia no estiga molt ben vista en l'actual societat capitalista. És possible que les nostres utopies ens facen haver guanyat una reputació transgressora que s'oposa a les estructures de poder si aquestes estan en mans d'una part de la societat i no al servei de la comunitat (com sembla que ara és). Però, sempre amb bona voluntat, les nostres discrepàncies no busquen destruir ni assetjar sinó oferir alternatives des de punts de vista democràtics. En resum, sempre en concordància amb l'ideari del Fòrum Social Mundial.

Comentaris

  1. Todos los cambios son arriesgados pero estamos seguros que conseguiréis hacerlo bien

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Podeu fer tota mena de comentaris sempre que siguen respectuosos i empreu un llenguatge no despectiu i sense cap insult. Aquells comentaris que no cumplisquen amb això, seran esborrats.

Entrades populars d'aquest blog

CRÍTICA DE LIBROS: "La Orgía perpetua (Flaubert y Madame Bovary)", de M. Vargas Llosa

CRÍTICA DE LIBROS: “Volver a dónde” de Antonio Muñoz Molina - 343 págs.

LES VARIETATS LOCALS. Importància del manteniment de la diversitat en les espècies conreades i seguretat alimentària