Viure a prop d’un bar i/o d’un pub de moda

Una reflexió

Viure prop d’un bar i/o d’un pub de moda

Viure pels voltants d’un establiment hostaler és despertar-te a les 2.09 h de la nit del divendres al dissabte pels crits d’un bocamoll aconsellant-li a un amic esperar-se perquè se n’anaven amb un cotxe i no amb el de l’altre. Seguidament, el soroll d’un motor potent i una accelerada de por acompanyada d’una frenada de pel·lícula et deixa cavil·lós i amb el cor bombejant molt ràpid durant uns minuts. La desvetlada està servida.

Aquesta realitat, impossible de controlar perquè es produeix en un instant, la vivim malauradament massa gent i et provoca malestar. Ja pots cridar a la policia o al 112 que un incident com aquest només quedarà registrat en la teua quotidianitat més íntima, i és inassolible poder demostrar-ho perquè és efímer encara que et provoque insomni tantes nits.

Et podràs reunir una vegada o mil amb les autoritats municipals demanant auxili pels saraos dels caps de setmana en locals d’oci, però aquestos desordres de baixa intensitat formen part de l’ADN d’una societat que ha perdut l’horitzó de què significa la convivència.

Ben mirat, vivim en un sistema que tot ho arregla a base de crits, manotades i canonades. Ho hem presenciat aquesta setmana a la cerimònia dels Oscars. Ho estem testimoniant en la trentena de conflictes armats que hi ha oberts al món actualment. Ho escoltem pràcticament a diari en la dialèctica bèl·lica de molts polítics i mitjans. Ho veiem a les pantalles de les televisions. Ho experimentem a les aules dels instituts.

Moltes persones han oblidat les normes més bàsiques del respecte i la tolerància absorbits per una falsa sensació de llibertat que (pensen) els permet fer tot, a tothora i sense límits més enllà de les pròpies aspiracions o necessitats.

Certament, que un energumen et desperte (sense ell saber-ho) la matinada d’un cap de setmana és el menor dels problemes socials de l’actualitat; és una anècdota... però explica moltes coses.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CRÍTICA DE LIBROS: "La Orgía perpetua (Flaubert y Madame Bovary)", de M. Vargas Llosa

CRÍTICA DE LIBROS: “Volver a dónde” de Antonio Muñoz Molina - 343 págs.

LES VARIETATS LOCALS. Importància del manteniment de la diversitat en les espècies conreades i seguretat alimentària